תפו"א אפוי של ורד
תפו"א אפוי של ורד
רכיבים:
5 שיני שום קלופות.
5 ענפים קטנים של תימין טרי.
5 כפות שמן זית.
קורט מלח.
נייר אפייה ונייר כסף.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו.
מניחים את נייר הכסף ועליו נייר אפייה (בישול ישיר ברדיד אלומיניום או תבנית אלומיניום לא בריא ולכן מונעים מגע ישיר של המזון ע"י הוספת נייר אפיה)
חותכים כל תפוח אדמה לרוחב(כמו לחמניה), אך לא ממש עד הסוף.
מניחים את תפוחי האדמה על נייר האפייה.
ממלאים כל תפוח אדמה (כמו סנדוויץ' ) בשן שום (חותכים כל שן שום לחצי או לשלושה חלקים), ענף תימין טרי,כף שמן זית וקורט מלח.
סוגרים את נייר הכסף היטב ואופים כשעה/שעה וחצי עד שתפוחי האדמה רכים.
איך בודקים?
עם שיפוד עץ.
מוציאים מהתנור. בזהירות כשפותחים את נייר הכסף !!
כיצד נתייחס?
כל תפו"א כמנת פחמימה,
כדאי להמעיט אכילת תפו"א לבן.
